För idrottare

Vill du prestera men det är något som hela tiden håller dig tillbaka. Kanske blir du sjuk varje gång du börjar komma igång på riktigt eller har en axel eller ett knä som alltid gör sig påmind och hindrar dig att uppnå dina mål.
Jag hjälper dig att balansera kroppen både fysiskt och näringsmässigt. Fysiskt genom att gå igenom kroppen med cirkulationsökande massage och rättar till det som sitter fel och kan hämma det naturliga flödet i kroppen. Näringsmässigt genom att testa just din kropp vad den inte tål och vad den behöver mer av i form av mineraler och vitaminer. Därefter lägger vi upp ett individuellt anpassat kostprogram till just din kropp och dina prestationsmål. Tveka inte att höra av dig och boka en tid för att komma igång med just ditt anpassade program.

2661281585_aa8db3fafe_oFör ryttare

Hästar har alltid varit en del i mitt liv. Det har varit alla möjliga raser till en början som sedan gick över till quarterhästar och westernridning för att nu sista åren landa på islandshästar. Jag tämligen älskar den stora känslan av power i litet format och utmaningen med två gångarter till (tölt och pass) utöver de vanliga skritt, trav och galopp.

Hästar har, precis som vi människor ofta en lite starkare och en lite svagare sida. De kan också vara lite sneda i kroppen men vi ryttare gör ju allt för våra fyrbenta varelser och är duktiga på att ta de till olika former av behandlingar som massage och manipulation, medicinsk laser eller till equiterapeuter. Foderanalys är ofta en självklarhet. Men hur bra är vi på att ta hand om oss själva?
Vi eftersträvar balans och rakriktning i ridningen men om sanningen ska fram så är vi själva minst lika sneda som våra hästar och vi påverkar hästarna otroligt mycket.

Vad kan jag göra för dig som ryttare?

Eftersom jag själv tycker att det är så roligt med hästar och ridning så känns det extra roligt att kunna få hjälpa just ryttare att bli mer balanserade och rakriktade i sin kropp. En behandling för ryttare börjar oftast med en genomgång av kroppen för att lokalisera eventuella låsningar och snedheter. Därefter får du en speciell cirkulationsökande massage  som effektivt släpper på blockeringar. Efter det går jag igenom hela kroppen och rättar till det som sitter fel. Bäckenet får en extra genomgång då det har så stor påverkan på kroppen och även hästens möjligheter till rakriktning om det sitter snett.

Har du själv funderat över din kropp när du rider? Vilket varv har du lättare för? Under behandlingen blir du även medveten om vilken sida du själv gärna lägger vikten på i ridningen, samt om du har svårare att skjuta fram eller bak någon sida av bäckenet.

Känner du att du är sned i kroppen på hästryggen och vill bli mer rakriktad själv för att påverka din häst mindre med dina egna skavanker?
Jag jobbar med ridanalyser och behandlingar anpassat för ryttare. Vill du se vad en behandling kan göra för dig?


Välj ett paket som passar dig:

1 behandling 650kr
1 ridanalys + behandling 1200kr
3 behandlingar 1800kr
1 ridanalys + 3 behandlingar 2300

Priserna är om man kommer till vår gård i Väddika 144, 74795 Gimo

Vill man att jag ska åka ut tillkommer resa med 30kr milen, (samt att jag vill ha minst 4 pers för behandling).

 

Jag är även utbildad Ridlärare 1 (tidigare B-instruktör). Det går utmärkt att kombinera en ridlektion med behandling. Läs mer under Kurser.

 

Elitens osynliga ohälsa

Skärmklipp idrottsforskningCirka 30 procent av svenska elitidrottare har upplevt psykisk ohälsa under karriären, visar ny forskning. Elitidrottare lider sannolikt av psykisk ohälsa i samma eller något högre grad än normalbefolkningen. De som drabbas lider ofta i det tysta och avstår dessutom från söka hjälp för sina problem. Läs mer

Uppföljare på näringsbibeln

run

”Snabbare, friskare, starkare med integrativ idrottsmedicin” heter uppföljaren på näringsbibeln, ”Näringsmedicinska Uppslagsboken”. Denna gång ligger dock fokus på träning och sportsnutrition.

– Boken är menad att hjälpa personer få ut mesta möjliga av sin träning och handlar om hur man genom rätt kost och näring kan maximera styrka, prestation och uthållighet – och dessutom bli en friskare idrottsutövare, säger författaren Peter Wilhelmsson till Kurera, läs mer.

Kostrådgivning - en förutsättning

vegetables-1403046_1920

För att kunna prestera så bra som möjligt så skulle jag säga att det är en förutsättning att gå igenom just din kropp och se vad den mår bra av. Det är otroligt viktigt att kolla upp eventuella obalanser och vad de kan bero på för att kunna ta tag i det på rätt sätt och skapa balans i din kropp. Läs mer vad jag kan hjälpa dig med under Kostrådgivning.

Mer om mig

Vill du veta mer om mig klicka på bilden

Screenshot_20170629-211231