Kurser

Bli en mer rakriktad och liksidig ryttare på hästryggen!

 

20171006_232055Analys och kroppsbehandling av ryttare av Stina From

Jag tar emot för ridanalys i kombination med behandling av ryttare hemma på gården i Väddika. Syftet med konceptet är att förbättra sits och inverkningar och bli en mer balanserad och ”rakriktad” ryttare på hästryggen. Du börjar med ett ridpass på ca 30 minuter där jag fokuserar på dig som ryttare och hur kroppen reagerar i de olika ytterlägena i de båda varven för att identifiera oliksidigheter  i kroppen. Analysen kommer alltså att göra dig som ryttare mer medveten om dina egna snedheter och hur du ska göra på hästryggen för att dina inverkningar ska vara mer rakriktade, alltså liksidiga. Efter analysen finns det gästhagar hos mig där du kan sätta din häst och vi går in i behandlingsrummet där du får en anpassad behandling för just din kropp och det vi också sett i ridningen. Extra fokus kommer också att vara på bäckenet som påverkar ridningen mycket om man själv är oliksidig. Du kommer att få övningar med dig hem som är anpassade till att hålla just din kropp rakriktad. Behandlingen tar cirka 45-50 minuter.
Kontakta mig för bokning av denna kombination hemma på vår gård eller om du vill boka ett paket där jag kommer ut till dig.
Pris: 1100kr på gården i Väddika
Det går också bra att samla 4-5 personer så kan jag komma ut, priset är då 1200kr + resa (beroende på hur lång resa det är så kommer vi överens om upplägg och vad som gäller)

Samarbeten med instruktörer

Jag samarbetar också med andra instruktörer både hemma på vår gård och genom att åka ut till olika kurstillfällen för att behandla ryttare. Hör av dig vid intresse.

Screenshot_20181025-133058_Facebook

Lisa Lantz Cronqvist 11 november

Kurstillfälle på Väsby stuteri där du får de verktyg som du behöver, både för dig själv och tillsammans med din häst, inför hösten och vinterns träning!

I kursen ingår:

Privatlektion 40 min i ridhus med Lisa Lantz Cronqvist där ni lägger upp en träningsplan för dig och din häst där ni får anpassade övningar med hem.
Helkroppsbehandling och genomgång av din kropp för att balansera och ”rakrikta” din kropp för att förbättra sits och inverkningar på hästryggen. Du får även tips på övningar med dig som just din kropp behöver för att hålla sig rakriktad.
Individuella livsstilsråd under din behandling för att få balans mellan det fysiska, kemiska och mentala i just din kropp.
Fräsch lunch tillsammans med kursdeltagarna där Lisa och Stina är med och svarar på frågor och berättar och inspirerar för egen utveckling med sig själv och sin häst.

 

Plats: Väsby stuteri, Rimbo
Pris: 1490 kr och då ingår privatlektion, helkroppsbehandling, ridhus, lunch & fika hela dagen. Box går att köpa till för 200 kr. Anmälan är bindande. Max 8 deltagare.

För mer info och bokning: kontakta Lisa på Facebook, via mail, lclc@mail.holar.is, eller via telefon 0738914295.

haffi1

Haffi Gislason 8 december

Haffi och jag (Stina) kommer ha en unik kurs tillsammans där vi rör vid de viktiga områdena för att kunna rida och även umgås med sin häst på ett bra och balanserat sätt. Dessa områden är Fysiskt, mentalt och kemiskt och de samverkar och skapar en helhet som är i balans. Får vi obalans på ett område, påverkar det direkt de två andra.

På denna kurs får du:

Mental ridcoachning – Du får en egen tid med Haffi på 45 minuter för mental ridcoachning vad just du behöver tillsammans med din häst.Vart är du på väg med din häst? Vad vill du uppnå med din ridning? Vill du öka samspelet med din häst? Vad vill du få ut av din ridning. Om du rider regelbundet för instruktör har du satt upp mål? Har du eventuellt hinder på din väg? Eller går det helt enkelt mycket bra just nu men du skulle behöva hjälp med att sätta högre realistiska mål. Hur ser din målbild ut? Haffi hjälper dig med svar på dessa frågor. Mer om Haffi

Fysisk kroppsbehandling – Efter ridcoachningen får du en anpassad massagebehandling av Stina From på ca 45 minuter som avslutas med att gå igenom hela kroppen för att släppa på eventuella spänningar och låsningar. Särskilt focus läggs på bäckenet som påverkar hela kroppen mycket om det är snett och därför också påverkar ridningen mycket. Du får också med dig övningar som just du och din kropp behöver för att bibehålla och öka balansen i kroppen.

Kemisk konsultation – Under din kroppsbehandling får du dessutom kostrådgivning och konsultation om just din kropp och vad den behöver och inte behöver för att skapa balans. Men en kemisk obalans menas att man helt enkelt kan ha mineralobalanser i kroppen, vilket är väldigt vanligt. Dessa obalanser skapas främst av våra kostvanor samt av våra livsstilsvanor där stress är en stor bov. Dessa ställer till det i kroppen och kan bland annat skapa en känsla av att man känner sig matt och orkeslös, vilket så klart gör det svårare för oss i hanteringen och ridningen av våra hästar.

Information: Vid anmälan så önskar du en tid (skriv gärna mellan vilka tider du kan, tex: Jag kan ta min tid någon gång mellan 10-15, eller Jag kan hela dagen) så gör vi ett schema som meddelas ca en vecka innan kurstillfället. Det kommer alltså vara ett rullande schema så när man ridit och fått sin behandling/rådgivning så är man klar att åka hem med sin häst. Det finns inga hästar att låna, utan kursen riktar sig till just dig och din häst. Gästagar och fika kommer att finnas under hela dagen. Det går bra att vända med hästtransport på gårdsplanen.

Plats: På gården i Väddika 144, 747 95 Gimo
Pris: 1800kr

Anmälan: Görs till Stina på telefon 070-2519062 eller via pm på Facebook. Begränsat antal platser.

20170928_154114Peter Häggberg

Nästa träningstillfälle plus behandling med Peter på vår gård i Väddika kommer snart. Du rider först en privatlektion för Peter på ca 45 minuter. Därefter får du en anpassad behandling till din kropp och vad du vill prestera i din ridning. Jag går igenom hela kroppen och tittar lite extra på just bäckenet som påverkar ridningen mycket om det sitter snett. Syftet är att bli så balanserad som möjligt i kroppen och därmed ridningen. Kontakta mig för bokning eller om du har några frågor.

 

 

 

Utbildningar

Här kommer det även komma upp helgkurser och längre, mer regelbundna, utbildningar för dig som vill förändra något i din livsstil. Utbildningarna kommer är ett unikt koncept tillsammans med mina samarbetspartners.

Vi hjälper dig att ta steget mot den förändringen du önskar med hjälp av alla delar i människans hälsotriangel.

Screenshot_20171002-152329halsotriangel