Traumahealing

Energihealing

Det handlar om lagrad energi. Ibland när vi går igenom ett trauma stort eller smått (som att bli missförstådd, gräla med någon, någon går bort eller en olycka) så kan det bli för överväldigande för kroppen just då som reagerar med att spara på energin till senare. Detta kan göra att den negativa energin sparas i kroppen och på sikt ställer till det med olika fysiska eller psykiska besvär. Om du tänker på något som hänt dig för länge sedan och fortfarande får en obehaglig känsla kring händelsen, då har du förmodligen energin av en negativ emotion kvar i kroppen

Kroppens medvetande

Man kan likna den medvetna delen av sinnet vid toppen av ett isberg. Det är den lilla toppen där vi tar in allt och vart vårt fokus är just nu. Vårt intellekt och vår medvetna vilja och det upptar bara cirka 5 procent av hjärnans totala kapacitet. Resten av hjärnans verksamhet, cirka 95 procent, sker undermedvetet och omedvetet (under ytan).

Vi tänker ca 65.000tankar varje dag och ca 95% av dessa är alltså samma som igår… och i förrgår… Det är just därför det kan vara så svårt att ändra vanor trots att man egentligen vet vad som är bra för en själv, för att det mesta är undermedvetna program. Samma tankar = samma resultat

Undermedvetna

I den undermedvetna delen av sinnet ligger all vår programmering, alla våra vanor. Här finns ”hårddisken” där alla minnen, tidigare upplevelser och erfarenheter, har sparats. Förutom dessa minnen finns också färdiga programkoder för hur vi ska tolka och reagera på nya situationer som liknar dem vi har erfarenhet av. Det undermedvetna associerar nya händelser med tidigare upplevelser och utlöser automatiskt en emotionell reaktion. Detta sker i en del av hjärnan som kallas amygdala.

Fobier och beroenden

Man kan likna amygdala vid en larmcentral som vid upplevt hot omedelbart aktiverar det sympatiska nervsystemet och produktionen av stresshormoner, som gör oss redo för kamp eller flykt. Samtidigt skickas hämmande signaler till intellektet och förnuftet i pannloben, vilket gör att vi tenderar att tänka ”svartvitt” när vi är stressade. Det här är en överlevnadsfunktion som gör att vi vid livsfara agerar omedelbart istället för att stå och grubbla.

Det är detta som händer vid exempelvis fobier och beroenden – det undermedvetna reagerar blixtsnabbt på stimuli och den medvetna delen av hjärnan hänger inte med och hämmas dessutom. Det är därför som vi inte alltid kan stoppa eller stå emot reaktionen med vår medvetna, rationella vilja och förnuft. Det vi kan göra när våra undermedvetna reaktioner blir problem för oss är att omprogrammera den emotionella reaktionen, vilket vi kan göra med traumahealing. Därefter kan vi istället känna oss lugna i liknande situationer i framtiden.

Muskeltest

Genom kinesiologi, ett muskelstyrketest, kan vi fråga kroppens undermedvetna om vi har en negativ energi kopplad till något problem som vi har. När vi då släpper på denna negativa emotion kan vi få dessa omvälvande, magiska resultat.

En smärta eller ett oönskat beteende kan försvinna som i en handvändning, oavsett om det är en fysisk eller psykisk smärta.

Exempel på healing för både djur och människor

Detta går utmärkt att göra på både människor och djur och både på emotionella och fysiska besvär och jag har varit med om många fantastiska resultat. Här delar jag med mig av några av dessa för att visa vilket fantastiskt verktyg detta är:

En 10-årig pojke var sjuk varje vecka och orkade inte med några aktiviteter. Så fort han varit med på något var han sjuk dagen efter och kunde inte gå till skolan. Föräldrarna hade försökt med allt och flera läkarbesök hade gjorts men de hittade inget fel på pojken. Jag träffade honom ett par gånger och vi frigjorde flera olika negativa energier som fastnat i hans kropp sedan hörde jag inte något från dem förrän efter ett par månader när de hörde av sig att de var så glada och det var stort rekord. Han har inte varit sjuk på två månader nu och det hade inte hänt tidigare.

En kvinna kom och ville ha hjälp då hon led av svåra exem på händerna och upp mot armbågarna. Jag tänkte först att det kan ha att göra något med kosten men det visade sig att hon åt inget av det som inflammerar kroppen och kan orsaka exem. Jag frågade då om hon ville prova att se om det kunde vara någon negativ energi kvar i kroppen som var kopplat till exemen. De ville hon såklart gärna då hon ville prova vad som helst för att bli av med dessa. Det visade sig att hon hade både ärvt en negativ energi men också själv varit med om en händelse som var liknande den hon ärvt som förvärrat detta och denna händelse hade inträffat på våren flera år tidigare. Kvinnan utbrister då att det är just denna tid varje år som exemet blossar upp och denna händelse hon varit med om skedde just denna tid. Två veckor efter vårt möte var exemen borta och kom inte tillbaka nästa vår.

En man hade fått ryggskott och kom för behandling och hade väldigt ont i ländryggen. Han fick en behandling och det släppte fint men det kom tillbaka igen och det gick inte att få det att helt släppa med en fysisk behandling. Jag frågade då om han kunde tänka sig prova detta med att fråga kroppen om det finns någon negativ energi i det onda området vilket han gick med på. Efter en session kom vi åt den negativa energin som hade med hans arbete att göra och smärtan försvann.

En kvinna hade väldiga problem med sin hund som hon inte kunde gå i koppel med och möta andra hundar. Hunden fick panik och skällde och verkade mycket aggressiv. Vi testade om det kunde vara någon bakomliggande negativ energi som hunden hade kvar från tidigare upplevelser och så var det. Vi frigjorde dessa och nästa gång kvinnan gick med hunden och de mötte andra hundar var det som att det var första gången det hände och hunden inte visste hur han skulle göra men han skällde inte och var inte aggressiv och beteendet försvann.

En kvinna hörde av sig angående en häst som hon köpt och släppt in i sin befintliga flock med hästar. Det hade gått jättebra till e början men plötsligt hade de andra hästarna jagat den nya hästen så mycket så den fick panik och gick igenom staketet. Efter denna händelse blev hästen inte sig lik och trots att kvinnan till slut fick ihop flocken så hade den ett väldigt konstigt hästbeteende och gick alltid själv så långt bort från flocken den kunde komma. Efter att vi haft endast en session och frigjort negativ energi gick hästen ut dagen efter och var mitt i flocken och beteendet försvann helt.