Kurser

Här kan du läsa om kommande kurser och retreats.

Bli en mer rakriktad och liksidig ryttare på hästryggen!

Analys och kroppsbehandling av ryttare av Stina From

Jag tar emot för ridanalys i kombination med behandling av ryttare hemma på gården i Väddika.

Syftet med konceptet är att förbättra sits och inverkningar och bli en mer balanserad och ”rakriktad” ryttare på hästryggen. Du börjar med en avsutten analys med visuell jacka för att notera kroppens skevheter innan du hoppar upp på hästryggen. Du får också göra ett bäckenavtryck där du blir medveten om hur ditt bäcken ser ut och därmed också vilken typ av sadlar som du passar bäst i för att få rätt stöd för just bäckenet. Därefter fortsätter vi med ett ridpass på ca 30 minuter där jag fokuserar på dig som ryttare och hur kroppen reagerar i de olika ytterlägena i de båda varven för att identifiera oliksidigheter  i kroppen. Analysen kommer alltså att göra dig som ryttare mer medveten om dina egna snedheter och hur du ska göra på hästryggen för att dina inverkningar ska vara mer rakriktade, alltså liksidiga. Efter analysen finns det gästhagar hos mig där du kan sätta din häst och vi går in i behandlingsrummet där du får en anpassad behandling för just din kropp och det vi också sett i ridningen. Extra fokus kommer också att vara på bäckenet som påverkar ridningen mycket om man själv är oliksidig. Du kommer att få övningar med dig hem som är anpassade till att hålla just din kropp rakriktad. Behandlingen tar cirka 45 minuter.

Kontakta mig för bokning av denna kombination hemma på vår gård eller om du vill boka ett paket där jag kommer ut till dig.

Pris: 1400kr på gården i Väddika

Det går också bra att samla 4-5 personer så kan jag komma ut, resa tillkommer med 30kr/mil (beroende på hur lång resa det är så kommer vi överens om upplägg och vad som gäller).

Samarbeten med instruktörer

Jag samarbetar också med andra instruktörer både hemma på vår gård och genom att åka ut till olika kurstillfällen för att behandla ryttare. Hör av dig vid intresse.

Lisa Lantz Cronqvist

Nästa träningstillfälle plus behandling med Lisa på vår gård i Väddika kommer i vår. Du rider först en privatlektion för Lisa på ca 45 minuter. Därefter får du en anpassad behandling till din kropp och vad du vill prestera i din ridning. Jag går igenom hela kroppen och tittar lite extra på just bäckenet som påverkar ridningen mycket om det sitter snett. Syftet är att bli så balanserad som möjligt i kroppen och därmed ridningen. Kontakta mig för bokning eller om du har några frågor.

Lisa håller annars till på Väsby Stuteri utanför Rö (Rimbo) och dit kommer jag ca en gång i månaden för samma upplägg. Dessa datum för våren 2024 är: 21 januari, 3 mars och 7 april Hör av er till Lisa om ni vill vara med på en sådan kursdag.

Retreat 13-14 april

Retreat 13-14 april
Retreat 13-14 april för kropp själ & sinne

Du är varmt välkommen på en retreat för kropp, själ och sinne den 13-14 april våren 2024. En helg fylld med glädje, yoga, meditationer, gemenskap, naturnärvaro, reflektion, lugn, god mat, behandlingar, bastu och mycket mer!

Helgen passar dig som vill ta en ”time out” och ägna dig helt åt dig själv, eller bara ge dig själv både ny inspiration, energi och välbehövlig återhämtning.

En helg där du tar hand om hela dig och som kan beskrivas som ett spa för både kropp, själ och sinne. Du kommer att kunna fokusera på att öka ditt välmående i hela kroppen, både fysiskt, kemiskt och mentalt och även få med dig enkla tips och trix för som du kan fortsätta med hemma.
Maten som serveras är en blandning av  närproducerat, Paleo (stenålderskost) samt råkost och du kommer få många goda recept med dig hem för att hjälpa dig att fortsätta en hållbar hälsosam livsstil även efter helgen.
Du kommer även att få två olika behandlingar, en individuellt anpassad helkroppsbehandling samt en energi/traumahealing.
Vi kommer att bo tillsammans på det supermysiga Väddika Jakt & Gästgård där  det också finns möjlighet att basta när man vill i det gamla matmagasinet som är omgjort till en häftig bastu.

Endast begränsat antal platser kommer erbjudas till denna retreat och vi är två stycken som håller i detta för en riktig lyxig känsla.

Måncermonier i växthuset

Måncermoni i växthuset
Måncermoni i växthuset

Vad vill du bjuda in mer av i ditt liv?
Vad tar din energi som du i stället vill släppa taget om?

Välkommen på en månceremoni i växthuset där du får möjlighet att reflektera över just detta. Två gånger i månaden hela sommarhalvåret har jag dessa uppskattade ceremonier i växthuset.

De innehåller även alltid:
-Fika
-Trumresa
-Eldceremoni
-Meditation
-Kroppslig förankring
-Avslappning

Vi använder månens energi för att medvetandegöra och släppa de mönster som vi inte vill eller orkar bära på längre. Vi skapar då utrymme för att bjuda in det vi i stället vill ha mer av i våra liv  .
Energi och handling tar oss framåt därför avslutar vi med en meditation för att manifestera och förstärka det nya.
På ca 2,5 timmar blir du full av ny energi och det känns som du varit på en hel retreat.

Håll utkik på Individhälsas Facebook för att se när nästa ceremoni dyker upp.