Om mig

Jag heter Stina From och har genom egna erfarenheter på olika plan kommit in mer och mer på området hälsa, att få må bra helt enkelt! Ju mer jag har lärt mig genom åren om kroppen och hur allt hänger samman, desto mer intressant har det hela tiden blivit för mig att lära mig ännu mer.

Egna erfarenheter

Jag har själv haft och har problem med allergier som jag till en början inte hade koll på. Jag trodde att jag åt hälsosamt och med ”sunt förnuft”. När jag var gravid med dottern kollapsade min kropp helt, jag kunde inte äta någonting, och jag blev inlagd med dropp. Ungefär här började min resa med efterkommande besvär, autoimmuna sjukdomar och därigenom också det stora intresset för vikten av kosthållning växa fram. Jag hade så mycket obalanser i kroppen så det var inte så konstigt att jag inte klarade av en graviditet och att hormonerna fick fnatt.

Intresset för kostens påverkan

Jag hade vetat om innan att jag var känslig för vissa saker men jag hade helt enkelt inte varit så noga med det. Jag fick alla möjliga konstiga symptom och började läsa på en hel del. Det visade sig att jag hade problem med sköldkörteln och jag läste på ännu mer. Det var en autoimmun sjukdom, vilket betyder att det är en inflammatorisk sjukdom. Jag började förstå att jag faktiskt kan påverka inflammationen själv med vad jag äter, och därmed också sjukdomen. När jag några år senare blev gravid med andra barnet hade jag mycket bättre koll på min kropp och det gick betydligt mycket bättre.

Ärva obalanser

Något jag på senare år har förstått, genom ny forskning, är att man faktiskt kan ärva en läckande tarm och därmed också obalanser i kroppen. Så blev det för vår dotter. Det visade sig ganska snabbt att hon hade svårt att slappna av och känna välbefinnande. Hon hade en ständig oro i kroppen.

Det märktes mest att hon var annorlunda när hon skulle börja i skolan då hon, som många andra barn, hade svårt att fokusera på vad hon ska göra och koncentrera sig. De gjorde en pedagogisk utredning i andra klass om hur de skulle kunna hjälpa henne på bästa sätt i skolan och hon hade en assisten med sig hela tiden. Värst av allt var nog de dagliga utbrotten och låsningarna som alltid slutade med att hon blev ledsen.

Tacksamma

Vi bestämde oss för att göra något åt detta och jag ägnade mycket tid åt att läsa på om diagnoser och ta olika kontakter. Jag ringde BUP, men möttes av en så otrevlig person som skällde ut mig direkt att vi inte gjort en diagnosutredning och medicinerat dottern ännu så jag kände direkt att dit ville jag inte vända mig. Jag är så tacksam för det idag då det gjorde att vi valde den andra vägen. Vi ändrade kosten totalt, tillsammans med en barnspecialistläkare och i samma veva utbildade jag mig inom kostlära, mineralbalanser och allergier. Vi tillsatte de mineraler och vitaminer som behövs för att producera de signalsubstanser i hjärnan som saknades för att till exempel känna välbefinnande och kunna slappna av (som också är det ADHD-medicin gör). Helt otroligt, men bara sex månader senare klarade hon sig utan assistenten och de dagliga utbrotten försvann. På köpet blev min man av med sin astma och pollenallergi som han haft sedan tonåren och jag blev av med migrän som jag haft sedan jag var sex år gammal. Jag blev också av med alla symtom på underfunktion på sköldkörteln och IBS.

Vill hjälpa andra

Efter allt detta så har jag fortsatt utbildning inom livsstilsrådgivning och känner starkt att jag vill hjälpa andra. Vi lever så fel idag och kan jag hjälpa bara en eller någon att komma in i en hållbar livsstil där man mår bra och slipper sjukdomar så är det värt det.

Jag vill sprida motivation till människor att orka ta tag i sin kosthållning för att det helt klart är värt det, alla gånger!

Och jag tror att det är lite så idag, att vi tycket att vi är hyfsat hälsosamma och att man ska ju försjutton leva också! Så kör man helt enkelt någon diet då och då och ”lever” däremellan.

Detta sätt, som för övrigt är otroligt vanligt, är i längden inte så hälsosamt för det skapar rubbningar i näringsbalansen i våra kroppar och det skapar även väldigt mycket ångest i onödan. Hemligheten är i stället att hitta en hållbar livsstil som just du trivs med. Grejen är ju också den att alla kroppar är olika och det gäller att hitta ett sätt som passar just dig, din kropp och livet du lever.

Jag har under ett antal år utbildat mig inom olika områden för att jag verkligen känner att jag vill hjälpa människor med detta, att få må bra helt enkelt!

Livsstilsrådgivare / Kostrådgivare / Allergiinformatör / Kinesiologi  / Massage / Mindfulness / Energi-Traumahealing