Ryttare

Hästar har häst3alltid varit en del i mitt liv. Det har varit alla möjliga raser till en början som sedan gick över till quarterhästar och westernridning som jag tävlade aktivt i många år och har två SM-medaljer i bagaget. Sista åren har jag konverterat helt till islandshästar. Jag tämligen älskar den stora känslan av power i litet format och utmaningen med två gångarter till (tölt och pass) utöver de vanliga skritt, trav och galopp.

Hästar har, precis som vi människor, ofta en starkare och en svagare sida. De kan vara sneda i kroppen, men vi ryttare gör ju allt för våra fyrbenta varelser och är duktiga på att ta de till olika former av behandlingar som massage och manipulation, medicinsk laser eller till equiterapeuter. Foderanalys är ofta en självklarhet. Men hur bra är vi på att ta hand om oss själva?
Vi eftersträvar balans och rakriktning i ridningen men om sanningen ska fram så är vi själva minst lika sneda som våra hästar och vi påverkar hästarna otroligt mycket. Vi kanske stressar från jobbet mot stallet, sitter snett i bilen, trycker en kexchoklad och glömmer andas och sedan undrar vi varför hästen får återkommande problem eller inte vill bli fångad i hagen.

Idag finns det mycket forskning kring detta vilket underlättar mitt arbete med ryttare enormt. Visste du tex att per cm du sitter snett i sadeln så ökar vikten med 10% av din kroppsvikt på den sidan du sitter snett. Alltså väger du 70kg och sitter två cm snett, lägger du också 14 kg mer vikt på hästens ena sida. Inte konstigt att våra hästar får problem.

Vad kan jag göra för dig som ryttare?

analys4Ryttarbehandling

Eftersom jag själv tycker att det är så roligt med hästar och ridning så känns det extra roligt att kunna få hjälpa just ryttare att bli mer balanserade och rakriktade i sin kropp. En behandling för ryttare börjar oftast med en genomgång av kroppen för att lokalisera eventuella låsningar och snedheter. Därefter får du en speciell cirkulationsökande bindvävsmassage  som effektivt släpper på blockeringar och ökar flödet i kroppen. Efter det går jag igenom hela kroppen, leder och bäckenet får en extra genomgång då det har så stor påverkan på kroppen och även hästens möjligheter till rakriktning om det sitter snett.

analys3Ridanalys & Ryttarbehandling

Har du själv funderat över din kropp när du rider? Vilket varv har du lättare för? Under behandlingen blir du även medveten om vilken sida du själv gärna lägger vikten på i ridningen, samt om du har svårare att skjuta fram eller bak någon sida av bäckenet.

Känner du att du är sned i kroppen på hästryggen och vill bli mer rakriktad själv för att påverka din häst mindre med dina egna skavanker?
Jag jobbar även med ridanalyser i samband med behandlingar anpassat för ryttare. Då börjar man att analysera avsuttet på sadelbockar, samt göra ett bäckenavtryck innan man hoppar upp på hästryggen för vidare analys med visuell jacka på sig. Du får även stå med en fot på två varsina vågar för att se hur du fördelar vikten innan du hoppar upp på hästen. Under ridanalysen blir du medveten om på vilket sätt din kropp är sned och hur du ska göra för att använda kroppen liksidigt. Du kommer också känna vad som händer med hästen när du använder kroppen på rätt sätt och det brukar ofta resultera i flera aha-upplevelser!


Välj ett paket som passar dig:

1 behandling 720kr
1 ridanalys + behandling 1400kr
3 behandlingar 1800kr
1 ridanalys + 3 behandlingar 2500

Priserna är om man kommer till vår gård i Väddika 144, 74795 Gimo

Vill man att jag ska åka ut tillkommer resa med 30kr milen, (samt att jag vill ha minst 4 pers för behandling).

behandling2 (2)Vill ni att jag kommer ut till ert stall? 

Jag åker även ut en hel del runt i Sverige till olika stallar och har ridanalyser och ryttarbehandlingar. Om ni är flera intresserade i ett stall så är det många gånger enklare om jag kan ta mig till er än att alla ska ta sig med sin häst hem till mig.

Är ni intresserade av detta så hör bara av er så hittar vi ett koncept som passar bäst för just er. Det jag behöver är ett varmt rum att behandla i, samt någonstans att sova beroende på hur långt det är.

Vill man att jag ska åka ut tillkommer resa med 30kr milen, (samt att jag vill ha minst 4 pers för behandling).

Ridlektioner

Jag är även utbildad Ridlärare 1 (tidigare B-instruktör) samt steg 1 och 2 i VBR. Det går utmärkt att kombinera en ridlektion med behandling.

odling4 (2)Foderanalys för ryttare!

Vill du prestera men det är något som hela tiden håller dig tillbaka. Kanske blir du sjuk varje gång du börjar komma igång på riktigt eller har en axel eller ett knä som alltid gör sig påmind och hindrar dig att uppnå dina mål.
Jag hjälper dig även att balansera kroppen kemiskt, alltså näringsmässigt vilket är precis lika viktigt. Det påverkar inte bara att vi blir matta och orkeslösa om vi har obalanser i kroppen utan det kan också göra det svårare för oss i jakten på rakriktning genom att vi får ont i leder och muskler. Genom att testa just din kropp vad den inte tål och vad den behöver mer av i form av mineraler och vitaminer genom kinesiologi så hjälper jag dig att skapa kemisk balans i kroppen. Därefter lägger vi upp ett individuellt anpassat kostprogram till just din kropp och dina prestationsmål. Tveka inte att höra av dig och boka en tid för att komma igång med just ditt anpassade program.

Vet du redan vad du vill ha för kosttillskott så är du välkommen in i min butik för att se om jag har det du önskar. Hör bara av dig om du vill ha konsultation.